Va multumim ca ati ales Omnes. Aceasta pagina va ofera informatii cu privire la inchirierea dumneavoastra, la toate asigurarile disponibile si are scopul de a va ajuta sa va bucurati pe deplin de calatoria dvs.
Informatiile incluse aici reprezinta doar un rezumat al conditiilor Omnes si pot cunoaste modificari. Lista completa a termenilor si conditiilor o veti regasi pe contractul de inchiriere, disponibil la biroul de inchiriere.

 • Rezervarile vor fi confirmate doar pentru o grupa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. Este posibil ca unele grupe auto sa nu fie disponibile la anumite birouri de inchiriere Omnes.

  Modificarea rezervarii

  Pretul garantat se refera la detaliile specifice privind biroul de inchiriere/grupa auto si data/ora. Odata confirmata, orice modificari aduse rezervarii dumneavoastra pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului. Click pentru a modifica sau anula o rezervare.

  Va fi necesar sa aveti la indemana numarul rezervarii dumneavoastra.

  Modificarea sau anularea rezervarii platite online

  In cazul in care doriti sa modificati sau sa anulati o rezervare pe care ati platit-o online, va rugam sa aveti in vedere ca se pot aplica taxe de modificare, anulare sau neprezentare.
  Click aici pentru a verifica termenii si conditiile de plata online.

  Daca nu anulati rezervarea si nu preluati masina

  In cazul in care nu anulati rezervarea inainte de data si ora de preluare confirmate in rezervare si nu veti prelua masina in urmatoarele 24 de ore de la acea ora, se va aplica o taxa pentru faptul ca nu ati anulat rezervarea. In functie de tara de inchiriere, taxa poate fi £40, €50, 70CHF sau o suma echivalenta in moneda locala. Taxa va include TVA, unde se aplica.

  Reduceri online

  Pretul afisat va include orice reducere aplicabila online daca va fi adaugat numarul de reducere (AWD) in motorul de rezervare.

 • Pentru ca deplasarea dumneavoastra sa se desfasoare in cele mai bune conditii va aducem la cunostinta urmatoarele informatii referitoare la inchirierea unui Vehicul Omnes (in continuare „Vehiculul / Vehiculele”), la asigurarile si la serviciile de protectie optionale de care puteti beneficia.

  Vehiculul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de Inchiriere. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii (prezentate in continuare „Conditiile de Inchiriere”), pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostinta si va angajati la respectarea acestora prin semnarea Contractului de Inchiriere.

  In cazul nerespectarii Conditiilor de Inchiriere, asigurarile personale suplimentare si serviciile suplimentare de protectie pentru care eventual ati optat, sunt inaplicabile. In acest caz sunteti responsabil pentru totalitatea daunelor care va sunt imputabile (in special cele suferite de catre Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia) sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.

  Conform legislatiei in vigoare va aducem la cunostinta ca fumatul in autovehiculele inchiriate nu este permis.

  De asemenea, transportul animalelor intr-un Vehicul Omnes se va efectua doar daca acestea sunt plasate in custi de transport speciale.

 • In Romania, varsta minima pentru a conduce un autoturism este de 18 ani. Cu exceptia cazurilor mentionate in continuare, orice conducator al Vehiculului inchiriat trebuie sa fi implinit varsta de 25 de ani la data la care realizeaza inchirierea si sa detina de minim 1 an un permis de conducere valabil, care sa corespunda categoriei Vehiculului solicitat.

  Persoanele care închiriază, cât și șoferii suplimentari trebuie să dețină permis de conducere de cel puțin 1 an. Toate permisele de conducere eliberate în UE sunt recunoscute si acceptate pentru inchiriere. In situatia in care nu exista o traducere legalizata a documentelor prezentate, posesorul are obligatia de a ajuta la transcrierea datelor in caractere latine. Dacă permisul de conducere al persoanei care închiriază sau al șoferului suplimentar este eliberat de o tara din afara Uniunii Europene si nu este scris cu caractere latine, este necesară prezentarea unui permis de conducere internațional. Un permis de conducere internațional trebuie să fie prezentat împreună cu permisul național.

  Un Vehicul poate fi inchiriat numai in baza unui permis de conducere valabil. Orice alt document justificativ nu va autorizeaza sa inchiriati un Vehicul.

  Persoanele cu varsta sub 21 de ani dar nu mai mica de 18 ani, posesoare a unui permis de conducere cu o vechime de minim un an pot inchiria Vehicule din grupele A si B, aplicandu-se o taxa conform Capitolului 1.5.a Suplimente.

  Persoanele care detin un permis de conducere cu vechime mai mica de 1 an, pot inchiria Vehicule din grupele A si B, aplicandu-se o taxa conform Capitolului 1.5.a Suplimente.

Pe durata inchirierii

 • Autoturismele premium (grupa G), anumite Vehicule de tip 4X4 / SUV (grupele K, O si P) si microbuzele cu 8/9 locuri (grupa L) nu pot parasi teritoriul Romaniei.

  Toate celelalte vehicule pot calatori doar in urmatoarele tari europene (este necesara notificarea in prealabil a biroului de inchiriere Omnes): Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia*, Republica Ceha, Franta*, Germania, Grecia*, Ungaria, Italia*, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia.

  *Doar partea continentala, este interzisa trecerea catre insule.

  In situatia in care va este permisa parasirea teritoriului Romaniei se va aplica o taxa de trecere a frontierei in valoare de 30.00 EUR TVA inclus.

  In afara tarilor mentionate mai sus, asigurarile personale si serviciile suplimentare de protectie, eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile in special cele cauzate Vehiculului, in limita valorii de piata a Vehiculului, majorata cu cheltuielile si costurile legate de imobilizarea acestuia. De asemenea Titularul de contract va suporta si despagubirile ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

 • Exercitati raspunderea juridica a Vehiculului de la data preluarii acestuia si repectiv incheierea si acceptarea Contractului de Inchiriere. Din acest moment raspundeti pentru Vehicul.

  Va angajati sa aveti grija de acesta si sa il utilizati in mod normal si prudent.

  In special, sunt considerate utilizari anormale ale Vehiculului:

  • Utilizarea Vehicului in alte scopuri decat cele stabilite de catre fabricant sau de legislatia rutiera sau civila in vigoare;
  • Utilizarea Vehicului in zone sau pe drumuri care nu sunt destinate circulatiei publice;
  • Utilizarea Vehiculului in activitati de taximetrie, scoala de soferi;
  • Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care nu poseda permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de autovehicule sau careia permisul de conducere i-a fost suspendat, anulat sau retinut;
  • Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau substantelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare, ori care s-a sustras sau refuza recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a parasit locul producerii accidentului, in situatiile in care acest fapt nu este permis de reglementarile legale;
  • Utilizarea Vehiculului de catre o persoana care comitea, la momentul producerii evenimentului rutier, o infractiune cu intentie sau incerca sa se sustraga urmaririi in urma comiterii unei asemenea fapte;
  • Utilizarea Vehiculului pentru transportul de materiale inflamabile, explozive, corozive sau oxidante;
  • Utilizarea Vehiculului in albii de rauri sau in zone inundate ori acoperite de apa (pe carosabil sau in afara acestuia), fara respectarea indicatiilor producatorului cu privire la utilizarea in astfel de conditii; imobilizare produsa prin aspiratia apei in motor;
  • Utilizarea Vehiculului pe sectoare de drum sau in zone interzise circulatiei autovehiculelor ori pe drumuri care prezinta un risc crescut de avariere a autovehiculului, sau ca urmare a patrunderii in zone cu restrictie de gabarit si tonaj;
  • Utilizarea Vehiculului in situatii neconforme cu specificatiile constructorului referitoare la capacitatea maxima de incarcare, alimentarea eronata cu carburant, avarierea ambreiajului in urma exploatarii eronate, evaluarea eronata a gabaritului Vehiculului, continuarea utilizarii Vehiculului in ciuda semnalelor de alarma sau avarie care apar pe tabloul de bord al Vehiculului, modificarea Vehiculului;
  • Utilizarea Vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii (inclusiv antrenamente), raliuri, teste de viteza si anduranta, inclusiv cele in afara unui program oficial;
  • Ignorarea indicatoarelor rutiere si a semnalelor luminoase si/sau acustice in cazul trecerilor la nivel cu calea ferata;
  • Sub-inchirierea vehiculului catre un tert;
  • Distrugerea sau degradarea voluntara a Vehiculului.
 • Va angajati sa respectati conditiile de siguranta stabilite de catre producator, in special capacitatea maxima specifica fiecarui vehicul cu privire la numarul de ocupanti si/sau greutatea bagajelor sau a marfurilor transportate („sarcina utila”).

  Pe parcursul inchirierii si in functie de numarul de kilometri parcursi, va angajati sa efectuati verificarea starii Vehiculului (nivelul lichidului de racire, nivelul uleiului in motor la peste 1000 de km parcursi, presiunea pneurilor). In acest scop, trebuie sa respectati orice semnal emis de martorii tabloului de bord al Vehiculului si sa luati masurile necesare, daca este cazul (in special oprirea de urgenta). De asemenea trebuie instiintat serviciul de asistenta rutiera cu privire la martorii aprinsi in tabloul de bord al Vehiculului.

  Pe durata stationarii, va angajati sa incuiati Vehiculul si sa puneti toate lucrurile dumneavoastra personale in portbagaj.

  Vehiculele sunt echipate cu un kit de securitate (doua triunghiuri de presemnalizare si o vesta reflectorizanta, un extinctor, o trusa medicala de prim ajutor). Acest kit de securitate este pus la dispozitia dumneavoastra pe perioada inchirierii. In cazul in care acest kit nu este restituit complet la momentul returnarii Vehiculului, se va aplica o taxa de 40 EUR (TVA inclus) pe Contractul de Inchiriere.

 • In calitate de Utilizator al Vehiculului, pe parcursul inchirierii raspundeti din punct de vedere juridic si financiar in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare si aveti obligația sa achitati in termenele prevazute de lege, amenzile emise de catre orice institutie autorizata. Nerespectarea legislatiei in vigoare face referire strict la Utilizator/ Conducator Auto; nu face in nici un caz referire la autoturism sau la proprietarul autoturismului.

 • In cazul unei defectiuni tehnice care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie (inclusiv in cazul anvelopelor), contactati Omnes Asistenta la:

 • In cazul unui incident care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie (inclusiv in cazul anvelopelor), contactati Omnes Asistenta la:

  In caz de accident sau dauna cauzata Vehiculului, cu tert identificat si care nu necesita reparatie imediata, trebuie sa informati de indata biroul de inchiriere Omnes.

  Este obligatoriu sa prezentati la returnarea Vehiculului urmatoarele: o constatare amiabila completata corect si semnata sau un proces verbal eliberat de Politie si autorizatie de reparatie (in caz de accident sau dauna cu tert identificat, fie ca sunteti responsabil sau nu), copie a permisului de conducere, copii ale actelor de identitate, copie a asigurarii RCA, copie a talonului auto al tertei parti implicate. In caz contrar asigurarile complementare si serviciile suplimentare de protectie, eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia, dar si despagubiri ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

  De asemenea, Titularul de contract sau soferul aditional trebuie sa completeze formularul intern Declaratie Conducator Auto cu privire la circumstantele producerii evenimentului rutier.

Mijloace de plata acceptate

 • La momentul inchirierii trebuie sa prezentati catre Omnes un card de credit. Cardul prezentat trebuie sa apartina Titularului Contractului.

  Puteti plati contravaloarea inchirierii cu un card de credit (Visa, Euro-Mastercard, American Express sau Diners Club), sau cu un Omnes Charge Card.

  Omnes nu accepta carduri de debit Visa Electron, Mastercard Maestro, Indigo, Kyriel, Cyrus si nici carduri preplatite.

  Pentru a inchiria Vehicule premium din grupele auto G si O, este obligatorie prezentarea a doua carduri de credit diferite, dintre care unul trebuie sa fie American Express sau Diners Club.

  In contul cardului de credit prezentat la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii, valoarea responsabilitatii in caz de furt sau accident cat si echivalentul unui plin de combustibil.

 • Puteti plati contravaloarea inchirierii cu numerar la sfarsitul inchirierii. Plata in numerar se poate face in RON, USD sau EUR in conditiile legii. La preluarea Vehiculului trebuie sa prezentati un card de credit pentru ca Omnes sa poata bloca o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii, valoarea responsabilitatii in caz de furt sau accident cat si echivalentul unui plin de combustibil.

 • Puteti plati contravaloarea inchirierii utilizand un voucher emis de catre un intermediar (agentie de turism, broker) sau un voucher emis la momentul rezervarii Vehiculului, daca ati optat pentru plata online sau in avans a costului estimat al inchirierii.

  Platile cu vouchere a caror valoare este exprimata in valute convertibile sunt evaluate la cursul de schimb in vigoare la data inchirierii.

  Daca alegeti sa platiti in alta moneda decat cea utilizata de catre Omnes, Omnes va aplica cursul de schimb in vigoare la data platii.

  Deasemenea, la preluarea Vehiculului trebuie sa prezentati un card de credit in contul caruia Omnes sa poata bloca o suma care sa acopere valoarea responsabilitatii in caz de furt sau accident, precum si echivalentul unui plin de combustibil.

  Indiferent de modul de plata utilizat, ne rezervam dreptul de a efectua toate verificarile necesare si de a aproba sau nu inchirierea in baza unor motive legitime.

Preluarea vehiculului

 • La punctul de inchiriere, aveti obligatia sa acordati timp pentru a citi Contractul de Inchiriere, Conditiile de Inchiriere, costurile aplicabile, particularitatile garantiilor, asigurarilor si serviciile suplimentare de protectie incluse sau nu in costul de inchiriere.

  Nu ezitati sa adresati intrebari personalului Omnes cu privire la ofertele promotionale curente, in special cu privire la cost sau servicii suplimentare.

   

  Totodata, informati-va cu privire la:

  • modalitatile de taxare a carburantului:

  – in cazul restituirii vehiculului fara a-i fi facut plinul;

  – in cazul optiunii Combustibil Preplatit;

  • valoarea de taxare a daunelor cauzate Vehiculului pentru care raspundeti.

  Valoarea de taxare a daunelor cauzate Vehiculului este stabilita in functie de costul mediu al pieselor si al manoperei necesare pentru reparatie.

 • Conducatorul Vehiculului este Titularul Contractului de Inchiriere.

  Numele Titularului Contractului de Inchiriere este indicat in Contractul de Inchiriere. Acesta trebuie sa fie prezent la momentul intocmirii si semnarii Contractului de Inchiriere si pe numele acestuia vor fi facturate cheltuielile legate de inchiriere.

  Cu exceptia unei cauze legitime si imprevizibile, doar conducatorul/conducatorii indicat/indicati in Contractul de Inchiriere este/sunt autorizat/autorizati sa conduca Vehiculul.

  Puteti adauga in contractul de inchiriere conducatori (soferi) suplimentari, in schimbul achitarii unei taxe aditionale. Aceasta taxa se aplica pentru fiecare sofer adaugat. Daca acestia nu sunt mentionati la preluarea Vehiculului si doresc sa fie inclusi ulterior, trebuie sa se prezinte la un birou de inchiriere Omnes pentru a solicita includerea in Contractul de Inchiriere, dupa ce Vehiculul a fost verificat de catre un agent Omnes pentru eventualele daune produse in timpul inchirierii.

  In cazul unei daune cauzate Vehiculului sau in cazul oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti, in timp ce Vehiculul este condus de un sofer care nu este mentionat in Contractul de Inchiriere, asigurarile personale suplimentare si serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate, sunt inaplicabile. Intr-o astfel de situatie va trebui sa despagubiti Omnes pentru toate daunele care va sunt imputabile, in special pentru cele cauzate Vehiculului, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia dar si despagubiri ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

 • Urmatoarele documente trebuie prezentate in original cand preluati Vehiculul:

  • act de identitate sau pasaport valid;
  • permis de conducere valid;
  • cardul/cardurile de credit acceptate de catre Omnes, conform informatiilor prezentate la Capitolul 1.2.a – Plata prin card.

  In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de inchiriere se pot solicita si alte documente (ex.: bilet avion retur, confirmare cazare, etc.).

  Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa fie prezent la momentul preluarii Vehiculului si sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere valabil.

 • Contractul de Inchiriere si Raportul de Constatare a Starii Vehiculului precizeaza eventualele deteriorari vizibile imputabile ale Vehiculului, numarul de kilometri la bordul Vehiculului si nivelul de carburant furnizat la momentul inchirierii.

  La preluarea Vehiculului verificati daca starea acestuia corespunde celei descrise in documentele de inchiriere. In cazul in care constatati o avarie care nu a fost mentionata in Contractul de Inchiriere, va angajati sa solicitati personalului Omnes rectificarea Contractului de Inchiriere si a Raportului de Constatare a Starii Vehiculului. In caz contrar, Omnes nu va considera ca fiind intemeiate reclamatiile ulterioare privind daunele vizibile imputabile.

  Comparati numarul de kilometri si nivelul de carburant inscris pe tabloul de bord cu informatiile specificate in Contractul de Inchiriere. Va angajati ca, in cazul existentei de neconcordante, sa solicitati personalului Omnes rectificarea Contractului de Inchiriere.

  Verificati daca certificatul de inmatriculare, polita de asigurare RCA si formularul de constatare amiabila se afla in Vehicul.

  Omnes va pune la dispozitie in fiecare Vehicul un kit de securitate (doua triunghiuri de presemnalizare si o vesta reflectorizanta, un extinctor, o trusa medicala de prim ajutor). Verificati daca vesta reflectorizanta se afla in habitaclu si daca triunghiurile de presemnalizare, extinctorul si trusa medicala de prim ajutor se afla in portbagaj. Daca acestea lipsesc, solicitati personalului Omnes sa va furnizeze elementele lipsa.

 • In caz de furt al Vehiculului: in termen de 4 ore de la momentul in care ati luat la cunostinta, trebuie sa dati o declaratie cu privire la furt in fata autoritatilor competente si sa transmiteti celui mai apropiat birou de inchirere Omnes procesul verbal de depunere a plangerii, documentele Vehiculului si cheia acestuia.

  In cazul in care si cheia si/sau documentele sunt furate odata cu Vehiculul, aveti responsabilitatea sa semnalati acest aspect autoritatilor competente pentru a-l mentiona in plangerea depusa.

  In caz contrar si cu exceptia cazului de forta majora ce poate fi demonstrat, care face imposibila transmiterea procesului verbal de depunere a plangerii, a cheii si a documentelor Vehiculului in acest termen, asigurarile complementare si serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate sunt inaplicabile iar Omnes va va factura toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, majorata cu cheltuielile aferente.

Costul de inchiriere

 • Tariful de baza este compus dintr-o suma zilnica si/sau pe kilometru, calculata conform tarifelor in vigoare.

  Acesta include:

  • asigurarea de raspundere civila fata de terti;
  • vigneta valabila pe teritoriul Romaniei (nu acopera taxele speciale de poduri, acolo unde acestea se aplica);
  • asistenta tehnica pentru Vehicul 24/24. Aceasta asistenta include depanarea sau transportarea Vehiculului si/sau furnizarea unui Vehicul de inlocuire, in caz de imobilizare ca urmare a unui accident, defectiune tehnica sau a unui incendiu.

  Aceasta asistenta nu este inclusa in caz de imobilizare ca urmare a pierderii cheilor Vehiculului, a inchiderii Vehiculului cu cheile in interior, a descarcarii bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare, a alimentarii eronate cu combustibil si/sau a deteriorarii anvelopelor.

  La tariful de baza se poate adauga, atunci cand este cazul:

  • costul combustibilului utilizat, in conformitate cu Capitolul 1.6.c. Combustibilul;
  • costul serviciilor suplimentare de protectie si al asigurarilor personale suplimentare (PAI), oferite la cererea dumneavoastra de catre Omnes;
  • costul cu alte suplimente si servicii optionale mentionate in continuare. Obtineti informatii in acest sens de la biroul de inchiriere Omnes.

  Tot ceea ce nu este inclus in mod expres in tariful de inchiriere face obiectul unei facturari distincte, in special:

  repararea daunelor cauzate Vehiculului;

  asistenta tehnica pentru Vehicul 24/24 in caz de imobilizare legata de pierderea cheilor Vehiculului, de inchiderea Vehiculului cu cheile in interior, de descarcarea bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare, de alimentarea eronata cu combustibil, de deteriorarea anvelopelor, precum si toate consecintele unor asemenea imobilizari;

  pierderea sau furtul Vehiculului si/sau a cheilor.

  Tariful de inchiriere este calculat in intervale de 24 de ore, care pornesc de la momentul inceperii procesarii contractului de inchiriere si se termina odata cu procesarea inchiderii Contractului de Inchiriere. Omnes accepta o intarziere de maxim 29 de minute la returnarea Vehiculului, admitand ca acest interval de timp este necesar preluarii si returnarii Vehiculului. Odata depasit acest termen, Omnes va factura o zi suplimentara de inchiriere, precum si cheltuielile privind optiunile alese, pentru fiecare zi de intarziere.

  Numarul de kilometri parcursi pe durata Contractului de Inchiriere este cel indicat de odometrul Vehiculului. In caz de defectiune a acestuia cauzata de actiuni frauduloase si daca tariful de inchiriere include un kilometraj limitat, Omnes factureaza 1000 de km pe zi de inchiriere la tariful in vigoare.

 • Omnes va factureaza anumite cheltuieli suplimentare, numai dupa o informare prealabila, mentionate in continuare:

  Participarea la Costurile de Inmatriculare (VLF)

  Omnes aplica un supliment (3.02 EUR TVA inclus pe zi) pentru orice inchiriere daca este cazul, cu titlu de participare la costurile de inmatriculare a Vehiculului. Suplimentul este inclus in tarif la momentul inchirierii / rezervarii.

  Supliment preluare Vehicul dintr-o locatie aeroportuara

  Omnes aplica un supliment forfetar in cazul închirierilor cu preluare din aeroport, reprezentând 69 lei, inclus in tariful de inchiriere la momentul închirierii / rezervării.

  Supliment Conducator Tanar

  Cand Titularul de contract si / sau soferul suplimentar are / au varsta cuprinsa intre 21 si 25 de ani si se califica pentru a inchiria categoria auto respectiva, se va percepe o taxa suplimentara: 6,00 EUR (TVA inclus) pe zi de inchiriere, maxim 10 zile taxabile.

  Supliment Conducator sub 21 ani

  Cand Titularul de contract si / sau soferul suplimentar are / au varsta cuprinsa intre 18 si 21 de ani si o vechime a permisului auto de peste 1 an, se califica pentru inchirierea autoturismelor din grupele A si B. Se va percepe o taxa suplimentara de 45.00 Euro (TVA inclus) pe ziua de inchiriere.

  Supliment Conducător Începător

  Când Titularul de contract si/sau șoferul suplimentar dețin un permis de conducere cu o vechime mai mica de 1 an, se califica pentru închirierea autoturismelor din grupele A si B. Se va percepe o taxa suplimentara: 1299 lei (TVA inclus) indiferent de perioada închirierii.

  Supliment Trecere Frontiera

  In cazul calatoriilor in afara teritoriului Romaniei, se va aplica o taxa de trecere a frontierei in valoare de 30.00 Euro (TVA inclus).

 • Este posibil sa preluați sau sa returnați Vehiculul in afara orelor de program fiind asistat de către un agent Omnes. In acest caz se va percepe o taxa de 69 lei. Va rugam sa verificati aceasta posibilitate la biroul Omnes din zona dumneavoastră sau la departamentul Rezervări.

 • Omnes aplica o taxa suplimentara in cazul in care pierdeti cheile Vehiculului. Valorile de inlocuire a cheilor pierdute sunt disponibile si pot fi prezentate la biroul de inchiriere.

  Omnes aplica o taxa suplimentara daca la returnarea Vehiculului este necesara curatarea profesionala a Vehiculului in cuantumul indicat in agentiile Omnes (care necesita interventia unei societati specializate).

  Tabel de costuri pentru curatare amanuntita a Vehiculului:

 • Echipamente si servicii optionale pentru Vehicule

  Pentru confortul si siguranta dumneavoastra, Omnes va pune la dispozitie urmatoarele echipamente, in functie de disponibilitate si in schimbul platii unei sume pentru fiecare inchiriere:

  • Scaun pentru copil* – 13 lei / zi
  • Unitate GPS, Wi-Fi – 19 lei / zi
  • Lanturi antiderapante
  • Asistenta Rutiera Extinsa
  • Optiune Vehicule Motorizare Diesel

  La momentul rezervarii Vehiculului, va sfatuim sa solicitati agentului Omnes echipamentele sau serviciile de care doriti sa dispuneti pe parcursul inchirierii.

  * In Romania, copiii care au o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta pentru conducator si pasageri doar daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii, instalat in autovehicul.

  Conducator (i) Suplimentar (i)

  Soferii mentionati in Contract sunt singurele persoane care au dreptul de a conduce Vehiculul Omnes. Titularul de contract trebuie sa notifice biroul de inchiriere Omnes cu privire la soferul suplimentar la momentul preluarii Vehiculului. Se va percepe o taxa suplimentara: 5.00 EUR TVA inclus/zi, maximum 10 zile/sofer suplimentar. Numarul de soferi suplimentari este nelimitat.

  In cazul in care Vehiculul este condus de un sofer neautorizat de catre Omnes (alta persoana decat cele mentionate in Contractul de Inchiriere) si se produce o dauna Vehiculului, intreaga dauna este suportata de catre Titularul Contractului (pana la intreaga contravaloare a Vehiculului, indiferent de tipul de protectie achizitionata la deschiderea contractului). De asemenea Titularul de contract va suporta si despagubirile ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

  Livrari/preluari de Vehicule in Romania

  Serviciul este la cerere si depinde de disponibilitatea personalului de la biroul de inchirieri Omnes cat si de metoda de plata. Solicitarile de livrare si preluare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans. Vehiculele pot fi livrate in timpul orelor de program ale celui mai apropiat birou de inchirieri Omnes.

  Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru Contractul de Inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii.

  In orasele unde exista sedii Omnes, livrarea si preluarea Vehiculului se fac gratuit catre / de la orice adresa in limitele orasului.

  In orasele unde nu exista sedii Omnes, livrarea si preluarea Vehiculului se vor face contra unui cost de 0.60 EUR/km TVA inclus (minimum 30.00 EUR TVA inclus) catre / de la cel mai apropiat sediu Omnes.

Returnarea vehiculului

 • Aplicarea anumitor tarife este conditionata de returnarea Vehiculului la biroul de inchiriere sau in orasul in care a inceput inchirierea. Alte tarife permit returnarea la un birou de inchiriere dintr-un oras diferit de cel de plecare, fara cheltuieli suplimentare. In anumite cazuri, puteti restitui Vehiculul la un birou de inchiriere dintr-un oras diferit de cel de plecare, in schimbul unei taxe pentru dislocare.

  Obtineti informatii in acest sens de la un agent Omnes la momentul efectuarii rezervarii.

  In Romania, intre orasele unde exista birouri de inchiriere Omnes, se va percepe o taxa pentru dislocare intre 48.00 si 240.00 EUR (TVA inclus).

   

  In afara Romaniei, cu respectarea conditiilor de trecere a frontierei stipulate in capitolul 1.4.a. Valabilitatea Teritoriala, doar pentru grupele A – E, Vehiculul poate fi predat in urmatoarele tari*:

  Zona 1 (Bulgaria, Ungaria): 600,00 EUR (TVA inclus)

  Zona 2 (Austria, Republica Ceha, Grecia, Polonia si Slovacia): 1.020,00 EUR (TVA inclus)

  Zona 3 (Germania, Slovenia): 1.320,00 EUR (TVA inclus)

  Zona 4 (Italia, Belgia, Franta, Luxemburg si Olanda): 1.680,00 EUR (TVA inclus)

  * Doar partea continentala, este interzisa trecerea catre insule.

   

  Este necesara cerere de rezervare. Cererea va fi confirmata sau refuzata in maxim 72 de ore, in functie de disponibilitatea de dislocare a autoturismului solicitat.

  Se va aplica si o taxa de trecere a frontierei: 30.00 EUR (TVA inclus)/contract.

  Pentru toate celelalte grupe: Vehiculele nu pot fi predate in afara teritoriului Romaniei.

 • Trebuie sa returnati Vehiculul, cheile si documentele acestuia personalului Omnes la data si la ora stabilite prin Contractul de Inchiriere si in toate cazurile, in cursul programului de lucru al birourilor Omnes.

  Trebuie sa informati Omnes, in cel mai scurt termen, cu privire la orice eveniment care va impiedica sa restituiti Vehiculul la data si la orele stabilite, sub sanctiunea ca aceasta fapta sa constituie un abuz de incredere pasibil de urmarire penala (art 238 Cod penal).

  In cazul in care doriti sa prelungiti durata inchirierii, trebuie sa va adresati unui birou de inchiriere Omnes si sa asigurati disponibilul necesar pentru plata sumelor suplimentare generate de prelungirea contractului.

   

  In toate cazurile, datorati contravaloarea inchirierii, cheltuielile legate de returnarea intarziata si posibilele cheltuieli legate de daunele suferite de Vehicul pana la momentul returnarii vehiculului catre Omnes.

   

  Omnes isi rezerva dreptul de a nu procesa inchiderea contractului de inchiriere in cazul in care Vehiculul este murdar excesiv la exterior impiedicandu-se identificarea eventualelor daune produse in timpul inchirierii. Inchiderea contractului se va procesa dupa ce Vehiculul este spalat si verificat, cu ora de predare efectiva a Vehiculului catre Omnes.

   

  In cazul in care returnati vehiculul in afara programului de lucru al biroului de inchiriere si depuneti cheile Vehiculului in cutia postala (key box) a biroului de inchiriere, ramaneti responsabil si datorati contravaloarea inchirierii si a daunelor care va sunt imputabile (in special cele suferite de Vehicul) pana la momentul redeschiderii biroului de inchirere.

  In cazul in care Omnes accepta sa se deplaseze pentru a prelua vehiculul, raspundeti si datorati contravaloarea inchirierii si eventualele cheltuieli legate de daunele suferite de Vehicul pana la preluarea acestuia de catre Omnes.

  Omnes nu raspunde in nici un caz pentru bunurile pe care le uitati in Vehicul la incheierea Contractului de Inchiriere.

 • Omnes va pune la dispozitie un Vehicul cu rezervorul de combustibil plin.

  La preluarea Vehiculului puteti alege optiunea Combustibil preplatit. Astfel, la plecare cumparati un plin de carburant calculat la pretul indicat in birourile de inchirere Omnes si nu trebuie sa va faceti griji cu privire la gasirea unei statii de realimentare la returnarea Vehiculului.

  Aceasta optiune este anulata automat daca:

  returnati Vehiculul si ati facut dumneavoastra plinul de combustibil (vedeti solutia 1 descrisa mai jos);

  parcurgeti mai putin de 120 de km, caz in care beneficiati de solutia 3 descrisa mai jos, mai economica pentru dumneavoastra.

  La momentul returnarii Vehiculului, vi se ofera 4 posibilitati de a plati carburantul:

  • Solutia 1: In toate cazurile, puteti face dumneavoastra plinul de combustibil inainte de a returna Vehiculul. In acest caz, Omnes nu factureaza nimic cu titlu de combustibil (dupa prezentarea unui document justificativ care dovedeste ca s-a efectuat alimentarea cu maximum 20 kilometri inainte de a ajunge la biroul de inchiriere).
  • Solutia 2:: Daca ati ales optiunea Combustibil preplatit la preluarea Vehiculului, Omnes va factureaza pretul comunicat la momentul inchirierii pentru intregul rezervor al Vehiculului.
  • Solutia 3: In cazul in care nu ati facut plinul inainte de returnarea Vehiculului sau nu aveti un document justificativ si ati efectuat mai putin de 120 de km, beneficiati in mod automat de serviciul „Easy fuel” in schimbul unei sume forfetare* (15.00 EUR, TVA inclus).

  *Aceasta suma reprezinta o evaluare forfetara a costului combustibilului consumat intre 0 si 120 km, indiferent de utilizarea Vehiculului si distanta parcursa.

  • Solutia 4: In cazul in care nu s-a ales optiunea Combustibil preplatit si nu s-a efectuat plinul inainte de a returna Vehiculul sau nu detineti un document justificativ si ati efectuat mai mult de 120 de km, se aplica un pret pe litru lipsa asa cum este mentionat in Contractul de Inchiriere. Omnes estimeaza combustibilul lipsa folosind ca unitate de masura optimea de rezervor.

  In cazul in care totusi Vehiculul nu dispune de plinul de combustibil la plecare, va solicitam sa notificati biroul de inchiriere cu privire la acest lucru si sa returnati Vehiculul cu acelasi nivel de combustibil. In caz contrar, nu veti plati decat diferenta dintre combustibilul existent la intoarcere si combustibilul existent la plecare, in conditiile mentionate mai sus (solutiile 2-4).

  In cazul in care returnati Vehiculul cu un nivel al combustibilului care este superior celui existent la preluare, Omnes va ramburseaza surplusul de combustibil la pretul optiunii plin de combustibil mentionata in Contractul de Inchiriere. Omnes va sta la dispozitie pentru a va informa cu privire la detaliile calculului consumului estimat.

 • Va oferim posibilitatea de a controla starea Vehiculului impreuna cu personalul Omnes la returnarea Vehiculului inchiriat si de a o compara cu cea mentionata in Contractul de Inchiriere si in Raportul de Constatare a Starii Vehiculului.

  In cazul in care starea Vehiculului la momentul returnarii difera de cea de la plecare, Omnes va factura daunele constatate (ex.: avarii caroserie, accesorii sau elemente lipsa, etc.), estimate in conformitate cu valorile disponibile si care pot fi prezentate la biroul de inchiriere, in limita raspunderii financiare maxime aplicabile (in functie de serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate la preluarea autoturismului).

  In cazul in care decideti sa nu efectuati acest control impreuna cu personalul Omnes la momentul restituirii Vehiculului, incredintati Omnes sarcina de a-l efectua si acceptati constatarile efectuate si facturarea daunelor corespunzatoare, daca este cazul.

Conditii generale

 • Imaginea Contractului de Inchiriere este stocata pe un suport inalterabil din punct de vedere fizic. Dumneavoastra si Omnes sunteti de acord ca aceasta imagine va avea valoarea juridica a unui document original.

 • Orice disputa nascuta din Contractul de Inchiriere si care nu ar fi putut fi solutionata prin acordul partilor va fi solutionata de instantele competente din Bucuresti.

 • Omnes detine un fisier cu datele personale colectate la momentul semnarii Contractului de Inchiriere. Acestea sunt prelucrate de Omnes pentru a-i permite sa va administreze inchirierea si operatiunile aferente acesteia (exemplu: facturarea) si sa va transmita informatii cu caracter comercial. Acestea sunt destinate, in tot sau in parte, societatilor din Grupul Omnes si partenerilor acestora.

   

  Prin semnarea Contractului de Inchiriere, autorizati Omnes sa utilizeze si sa transfere datele dumneavoastra societatilor din Grupul Omnes, partenerilor acestora, sub-contractantilor si catre o destinatie dintr-un stat nemembru al Comunitatii Europene, in vederea administrarii contului dumneavoastra de client.

  Se precizeaza ca Omnes utilizeaza un fisier de „Administrare a persoanelor care prezinta un risc”, care permite societatilor din Grupul Omnes sa refuze inchirierea catre aceste persoane.

  In conformitate cu Legea 677/2001 beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul BNZ GSM EXPERT SRL din Strada Petricani Nr. 22, Sector 2, Bucuresti, 023842.

 • Contractul de inchiriere poate inceta prin reziliere unilaterala, ca urmare a unei notificari scrise transmisa de catre una dintre parti in cazul in care cealalta nu-si executa sau isi executa in mod necorespunzator obligatiile sale contractuale esentiale. Rezilierea Contractului opereaza de drept, fara interventia instantei, fara punerea in intarziere sau indeplinirea oricarei formalitati suplimentare de la data transmiterii notificarii. In sensul prezentului contract sunt considerate obligatii esentiale ale Titularului obligatiile prevazute in cadrul urmatoarelor capitole din prezentul:

  1. Informatii Generale
  2. Asigurari
  3. Servicii suplimentare de protectie
  4. Conditii generale

  Dumneavoastra va faceti responsabil pentru toate actiunile, costurile, cererile si prejudiciile derivate din reintrarea Omnes in posesia autoturismului.

  Rezilierea acestui contract nu afecteaza dreptul Omnes de incasare a oricaror sume de bani datorate in conditiile acestui contract. De asemenea, Omnes are dreptul de a incasa orice sume suplimentare care sa acopere daunele provocate de incalcarea oricarei prevederi de catre Dumneavoastra.

  Daca oricare prevedere a prezentului contract este sau devine nula sau inaplicabila, raman in vigoare toate celelalte clauze.

Malcare WordPress Security